Hatha Yoga Grundtræning

90 – 120 min. yogaklasser flere gange om ugen. Guidet træning uden teori. Yogastillinger fra Esoterisk Yogakurset. Yogisk Dybdeafspænding. Korte meditationer. Vi foreslår at du kommer til undervisningen i behageligt tøj, som du kan strække dig i, og at du undlader at spise mindst 2 timer inden undervisningen. Det er ikke nødvendigt at medbringe en yogamåtte, da du vil få en stillet til rådighed her. Hatha Yogakurset er åbent året rundt.

Vi tilbyder alle én gratis prøvetime, som kan give dig et praktisk førstehåndsindtryk af kurset samt dets struktur, de teknikker som undervises og læreren.

København

Tirsdage 16.30 – 18.30 med Carly Dintaman (Eng)
Lørdage kl. 10.00 – 12.00 med Avelon Kristensen (Dan)

Torsdage kl. 08.45 – 10.00 med Louise Skjoldan (Dan)*

*Først fra 24. Oktober 2019

Yoga er læren om mennesket, vores energisystem og bevidsthed. Det handler ikke kun om strækøvelser, smidighed og lidt ro i sindet, men om hvordan vi kan  lære hele tiden at udvikle os i et levende univers i vedvarende forandring.

Et liv i balance, hvor vi kan være dynamiske og afslappede på samme tid, hvor vi lever med åbne øjne og uden frygt, hvor vi har energi og overskud til at overvinde vores udfordringer, være der for hinanden og finde meningen med tilværelsen.

Hvadenten, du kæmper med følelser eller helbred, søger nye horisonter i din karriere, dit studie eller din dybere selvforståelse, så hjælper hatha yogakurset dig med at styrke både krop, psyke og energisystem.

 

Praktisk info

Hatha Yoga Grundtræning varer 90 – 120 minutter pr gang. Undervisningen består af guidede hatha yogastillinger, korte meditationer og god tid til en dyb yogisk afspænding. Som kursist kan du komme så meget du har lyst og gerne flere gange om ugen. Du kan også deltage på kurset, hvis du går på Esoterisk Yogakurset.

Mere Nærvær

Yoga bringer dig ind i nuet. Vejrtrækning, tanker og følelser bringes i balance. Mærk en tilstand af øget nærvær og klarhed.

 

 

No Stress

Yoga skaber indre rummelighed til at håndtere livets udfordringer. Mærk dig selv som centeret i dit eget liv, som øjet i stormen.

Øget Mental Fokus

Yoga booster din koncentrationsevne. Mærk forbedringer i din hukommelse, indlæringsevne og studieteknik. Mærk balancen mellem følelser og intellekt.

 

 

 

Øget Bevidsthed

Yoga skaber klarhed og ro i sindet. Mærk skærpede sanser, øget opmærksomhed og bedre indlevelsesevne.

Dyb Afspænding

Yoga giver ro på i hverdagen. Det fjerner spændinger i kroppen og blokeringer i energisystemet.

 

 

Mere Energi

Yoga giver mere energi og overskud i hverdagen. Du vil mærke det både kreativt og mentalt, såvel som i dit kærlighedsliv og med familien.

 

Øget Selvindsigt

Yoga øger din selvindsigt og den følelsesmæssige kontakt med dig selv og andre. Mærk din essens og lær at leve mere intuitivt og spontant.

 

 

 

Grundtræningen starter helt fra bunden af. Kurset kører året rundt og der bliver altid taget hensyn til nye og uerfarne. Du behøver ingen forudgående kundskaber eller særlig fysisk form. Alle kan være med. Undervisningen ligger vægt på, at du som kursist besidder en oprigtig lyst til at lære yoga og bruge dine nyvundne færdigheder til personlige udvikling, øget velvære  og balance i din hverdag.

Værd at Vide

Alting vibrerer

Den yogiske energilære bruges traditionelt i østerlandske læresystemer og helbredslære, til at komme i kontakt med din ‘indre kraft’ eller din Qi/Chi. Hvis “alting er energi”, som Einstein kom frem til (E=MC2), må dine tanker, følelser og selve din psykes substans også være en form for energi med en umålelig vibrationsfrekvens. I din grundtræning introduceres du til psykiske kraftcentre (chakras), meridianer (energibaner) og generel yogisk anatomilære. Sammenhængene forklares og det kan hjælpe dig til at træne og gradvist beherske dit sind, din krop og dit energisystem til noget nær perfektion.

Selvudviklingens Spiral

Selvudvikling er lidt ligesom en spiral trappe. Du møder de samme elementer på hvert niveau, men i en ny form. Balance for eksempel. På første niveau er fysisk balance et kriterie for at bevæge sig til næste niveau, hvor energetisk harmoni bringer dig videre til mental ro og følelsesmæssigt overskud, som igen kan føre til intellektuel og kreativ inspiration, og lede dig videre til intuitive oplevelser og åndelig selvindsigt.Det er meget mere kompliceret end det. Ofte er der en dynamisk udveksling niveauerne imellem. Det kan dog være en god vejledende illustration til at forstå, hvad der menes med at ‘gå dybere’ i sin yogiske træning. At bevæge sig fra kroppens overflade ind i psykens og kraftcentrenes dybder.

Åndelig Bjergbestigning

Vi oplever yoga, som en slags åndelig bjergbestigning. Du er bjergbestigeren. Din fremdrift på bjergets skråninger er de gradvise fremskridt i selvindsigt og beherskelse af din indre kraft. Intet er tilfældigt. Alt er energi. En sand yogi vil altid søge at beherske sin krop, såvel som sin mentale og emotionelle energi, for at bruge den til det mål han eller hun har sat sig for. På yogakurset udstyres du med det mest avancerede yogaudstyr og du lærer teknik fra erfarne ‘bjergbestigere’, så du med tiden kan klatre de mest fascinerende bjergtoppe. Vi kalder det nogle gange for advanced human technology. Realiseringen af vores naturlige indre potentiale.

Hvad kan jeg forvente af kurset hver uge?

 • Dybdegående yogapraksis og afspænding (90 – 120 min)
 • Grundig instruktion i nye yogastillinger
 • Forbedret helbred, fysisk form og indre balance
 • Bedre kontakt og empati med andre mennesker
 • Dybere indsigt og forståelse af dig selv
 • Dyb sindsro, indre balance og mentalt overskud
 • At møde nye venner og blive del af et levende yoga community
 • Med tiden at blive en ‘rigtig urban yogi’

Alt det praktiske du ikke fandt ovenfor…

 • Hvis du gerne vil tilmelde dig yogakurset skal du bare rulle ned og klikke på den betalingsløsning, der passer dig bedst. Hvis ikke teknologien funker, så… prøv igen :D, kom ind i receptionen eller ring/skriv til os, og vi finder en hurtig løsning. Vi har et superfancy og sikkert betalingssystem som hedder ‘Mindbody’ og det burde ikke tage mere end 5 minutter at tilmelde sig.
 •  Vi tilbyder gratis prøvetimer og introworkshops. En prøvetime er ikke det samme som en introworkshop, da du springer direkte ind på et igangværende hold. Så overvej hvad der passer dig bedst for at få indblik i kurset. Prøvetime er for de mere spontane og du ved ikke rigtig hvad du får. En introworkshop giver et mere grundigt indblik i hvad du kan forvente. Tilmeld dig nedenfor, skriv/ring til os eller henvend dig direkte i receptionen i vores åbningstider, hvis teknologien ikke funker.
 • Som kursusdeltager kan komme på Natha så meget du har tid og lyst til. Når du har tilmeldt dig ét hatha yogahold har du gratis adgang til de andre hatha yogahold. Den eneste undtagelse er, hvis et hold er overbooket og der simpelthen ikke er plads til flere yogamåtter på gulvet.
 • Hvad skal jeg have på til yoga? Vi anbefaler, at du kommer til kurset iført komfortabelt, løstsiddende tøj, og at du ikke spiser senere end 2 timer inden kurset. Der er ingen grund til at medbringe en yogamåtte, da vi har masser yogamåtter til rådighed. Både bomulds – og gummimåtter.
 • Hvad med mit helbred? Hvis du har problemer med helbredet – så tal med yogalæreren ved ankomst til kurset, og han/hun vil vejlede dig, om der er nogen øvelser, der ikke er gode for dig. Hvis du har influenza eller anden smittebærende virus anbefaler vi, at du springer en kursusgang over, så ikke du smitter de andre. Men det er vel almindelig sund fornuft!
 • Vores undervisere er alle certificerede AIFYM yogalærere. Du kan læse mere om den uddannelse de har gennemgået på uddannelsessiderne. Som udgangspunkt har du én underviser på samme ugedag året rundt, men der kan selvfølgelig være enkelte gange, hvor der kommer en ‘stand in’ stunt-yogi, hvis underviseren er syg eller travl andetsteds.
 • Vi holder som udgangspunkt kun ferie tre gange om året. Juleferie, påskeferie og sommerferie. Juleferien er i 2019 fra 21. december – 5. januar 2020. Påskeferien er fra 9. – 13. april 2020.  Sommerferien er fra 1. august –  4. september 2020. Vi har som udgangspunkt åbent resten af årets helligdage.
 • I de sidste to uger af juli har vi et særligt udvidet sommerprogram med workshops, foredrag, åbne yogaklasser og community events, hvor du har mulighed for at møde folk fra den andre hold. Det er helt gratis for dig, hvis du går på et af vores kurser.
 • Udover de ugentlige yogakurser er der masser af andre arrangementer i løbet af sæsonen. Foredrag, workshops, ekstra hold, studiegrupper, retreats, festivaler osv. Næsten hver uge sker der noget du kan være med til. Du kan også vælge at melde dig som frivillig, da vi altid har brug for en ekstra hånd i receptionen, i køkkenet, til rengøring af yogasalene og til de store events.
 • Du kan altid spørge i receptionen eller andre der ser lidt mere erfarne ud end dig selv, hvis du har spørgsmål til hvordan alting fungerer på Natha. Vi er her sådan set for at hjælpe dig, også selvom vi nogle gange ser travle ud og løber rundt på gangene, som helt almindelige mennesker!

Hatha Yogakursus