Sign up now

ESOTERISK YOGAKURSUS

Natha’s dybdegående yogakursus løber over flere moduler. Det er basen for enhver der ønsker grundig træning og seriøse resultater. Prøv vores intro-workshops eller spring direkte ud i det.

Natha’s Esoteriske Yogakursus er for dig, der gerne vil gå dybere i din yogatræning.  Måske er du helt nybegynder, eller du går i et yoga studio eller på et aftenskolekursus, og føler du gerne vil gå ind i et længere forløb, hvor yoga kan bruges som redskab til selvudvikling, øget velvære og balance, og med tiden gøre det til en del af din livsstil.

“Your trials did not come to punish you but to awaken you”

Paramahamsa Yogananda

“To truly be yourself means to live in consciousness of your essence”

Gregorian Bivolaru

“True knowledge is not attained by thinking, It is what you are, it is what you become”

Sri Aurobindo

NEW Yoga courses - Fall 2020

Common start up for all courses in 14 - 20 September

Copenhagen

Monday 17.00 - 19.00 (Sofia - English)

Wednesday 19.30 - 21.30 (Emanuel - Dansk)

Aarhus

Monday 17.00-19.00 (Emmeline - Dansk)

Odense

Wednesday 16.45 - 18.45 (Zina - English)

Helsingør

Thursday  19.00 - 21.00 (Emil - Dansk)

*All classes are open till march 2021.

Gratis Introworkshops

Cirka en gang om måneden byder vi dig indenfor til en gratis introworkshop i alle de byer, hvor vi har nystartede kurser.
Det er både en mulighed for at se stedet og møde nogle af lærerne som afvikler kurserne i den nye sæson.
Alle kurser er som udgangspunkt åbne indtil marts måned, med mindre de er overbookede.
Find de næste introworkshops i vores eventkalender!

Esoterisk Yogakursus

Yoga er læren om mennesket, vores energisystem og bevidsthed. Det handler ikke kun om strækøvelser, smidighed og lidt ro i sindet, men om hvordan vi kan  lære hele tiden at udvikle os i et levende univers i vedvarende forandring.

Et liv i balance, hvor vi kan være dynamiske og afslappede på samme tid, hvor vi lever med åbne øjne og uden frygt, hvor vi har energi og overskud til at overvinde vores udfordringer, være der for hinanden og finde meningen med tilværelsen.

Hvadenten, du kæmper med følelser eller helbred, søger nye horisonter i din karriere, dit studie eller din dybere selvforståelse, så hjælper kurset dig med at tage det nødvendige kvantespring i færdigheder og indsigt, som du måske ikke troede var muligt.

Det, eneste vi anbefaler, er at du er nysgerrig på at finde ud af, hvad yoga “i virkeligheden er” og hvordan dette fascinerende selvudviklingssystem kan tjene til at opnå de mål du sætter dig.

 

Praktisk info

På Esoterisk Yogakurset går teori og træning hånd i hånd. Kurset varer 2 timer, én gang om ugen, hvoraf ca. 90 min. er praksis og derefter ca. 30 min. undervisning i nye yogateknikker, yogiske principper og teori om f.eks. energicentre, kost og sundhed, udrensningsteknikker, sindet og bevidstheden, yogapsykologi og meget mere. Hver uge får du udleveret skriftligt kursusmateriale med detaljer angående teknikkerne og anden supplerende information. Der er som regelt flere yogahold, så du kan komme flere gange om ugen, hvis du har lyst til at få instruktionerne gentaget eller træne flere gange. Som kursist kan du komme så meget du har lyst, sålænge der er ekstra plads på holdene.

Hvad lærer jeg på yogakurset?

Hatha Yoga

Åndedrætsteknikker

Yogisk Meditation

Yogisk Energilære

Yogisk Livsfilosofi

Yamas & Niyamas

Kostråd & Sundhedstips

Udrensningsøvelser

Yoga Nidra

Dhyani Buddhayana

Tantra Mahavidya

Tibetansk Yoga

Bhakti Yoga

Karma Yoga

Jnana Yoga

Raja Yoga

Svara Yoga

Kundalini Yoga

Mere Nærvær

Yoga bringer dig ind i nuet. Vejrtrækning, tanker og følelser bringes i balance. Mærk en tilstand af øget nærvær og klarhed.

 

 

No Stress

Yoga skaber indre rummelighed til at håndtere livets udfordringer. Mærk dig selv som centeret i dit eget liv, som øjet i stormen.

Øget Mental Fokus

Yoga booster din koncentrationsevne. Mærk forbedringer i din hukommelse, indlæringsevne og studieteknik. Mærk balancen mellem følelser og intellekt.

 

 

 

Øget Bevidsthed

Yoga skaber klarhed og ro i sindet. Mærk skærpede sanser, øget opmærksomhed og bedre indlevelsesevne.

Dyb Afspænding

Yoga giver ro på i hverdagen. Det fjerner spændinger i kroppen og blokeringer i energisystemet.

 

 

Mere Energi

Yoga giver mere energi og overskud i hverdagen. Du vil mærke det både kreativt og mentalt, såvel som i dit kærlighedsliv og med familien.

 

Øget Selvindsigt

Yoga øger din selvindsigt og den følelsesmæssige kontakt med dig selv og andre. Mærk din essens og lær at leve mere intuitivt og spontant.

 

 

 

Yogakurset starter helt fra bunden af. Du behøver ingen forudgående kundskaber eller særlig fysisk form. Alle kan være med. Undervisningen ligger vægt på, at du som kursist besidder en oprigtig lyst til at lære yoga og bruge dine nyvundne færdigheder til personlige udvikling, øget præstationsevne  og indre transformation.

Et Dybdegående Træningsprogram 

Vores Esoteriske Yogakursus er formentlig det mest dybdegående træningsprogram, du finder på yogamarkedet. Vi har undervist tusindvis af danskere i det populære kursus de sidste 25 år. Kurset er baseret på den kendte yogi Grieg’s læresystem og følger det, der i den yogiske tradition kaldes for “Mahasiddha Yoga”-vejen.

Kurset er inddelt i niveauer og hvert niveau i en række moduler, der gradvist introducerer dig til og træner dig i både de kendte og alment tilgængelige yogadiscipliner, såvel som mere ukendte og hemmeligholdte teknikker. Efter et par års grundtræning kan du vælge at ansøge om optagelse på vores certificerede yogalæreruddannelse under AIFYM (Atman International Federation of Yoga and Meditation). Læs i detaljer om kursets moduler og indhold nedenfor.

Udover grundig indføring i klassiske hatha yogastillinger indeholder de første træningsmoduler også simple udrensningsteknikker (kriya yoga), yogisk dybdeafspænding (shavasana), drømmeyoga (nidra yoga), meditationspraksis (laya yoga), yogisk kostvejledning, koncentrationsøvelser og opmærksomhedstræning, tantra yoga, jnana yoga, kundalini yoga, mudras, yogisk energilære, yogasystemets grundprincipper, chakra – og meridianlære og meget mere.

På kurset lærer du også, hvordan disse fantastiske redskaber kan kombineres og du kan opbygge din helt egen daglige “sadhana” (yogatræning). Det kan hjælpe dig til at opnå præcis de positive forandringer i dit liv, som du har brug for lige nu. Som en del af Natha Community har du også mulighed for at tage del i forskellige studiegrupper, workshops og særlige retreats, der søger at udforske i dybden forskellige yogagrene både teoretisk og i praksis.

Undervisningen går dybere og er mere facetteret, end hvad du finder i de fleste yogacentre eller aftenskoler. Du introduceres til mange forskellige yogadiscipliner og træningsprogrammer. Moderne forskning inden for sundhed og naturvidenskab kombineres med yogisk livsfilosofi og østerlandsk mystik. Moderne åndedrætslære møder yogaens urgamle pranayama-teknikker. Nyeste hjerneforskning inddrages i forståelsen af de fabelagtige resultater man kan opnå fra yogiske koncentrationsteknikker. Cutting-edge research i menneskets hjerteplexus underbygger vigtigheden i den yogiske træning af udviklingen af hjertechakraet, som kraftcenteret for vores dybere følelser og oplevelsen af mening i vores liv.

Gennem tusindvis af år er yoga blevet designet til at få krop, sind og ånd til at arbejde sammen. Yogier har studeret mennesket, sind, tanker, følelser, bevidsthed og energi med entusiastisk dedikation for at finde svarene på de store eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg? Hvad er meningen med mit liv? Hvordan bliver jeg lykkelig? Ultimativt er målet med yoga at blive bevidst om din essens, om den dybe væren der ikke er begrænset af noget. Yoga giver dig det nødvendige udstyr til at tage på åndelig bjergbestigning, leve livet fuldt ud og vække bevidstheden.

Yoga Curriculum

Esoterisk Yoga Niveau 1: Kursets niveau 1 er inddelt i 4 moduler. Hvert modul har omkring 12 ugers varighed. Her er en kort introduktion til hvad du kan forvente at lære på hver af modulerne. Efter niveau 1, dvs efter ét års tid fortsætter din klasse helt naturlig med niveau 2.

På modul 1 lærer du de grundlæggende elementer i yoga. For at forstå i teori og praksis den yogisk energilære, bliver man først nød til at forstå resonans. I modul 1 afsættes der god tid til at forstå hvordan ‘alting vibrerer’ på et bestemt frekvensniveau (hz) og at universet er et levende netværk af komplekse energetiske fænomener. Du undervises i yogaens anatomi, kraftcentre og meridianer. Samtidig introduceres du til en række opvarmningsøvelser og den første serie af hatha yogastillinger, som udgør en væsentlig del af den yogiske træning i modul 1. Du præsenteres desuden for yogaens adfærdskodeks, der blandt andet omfatter den etiske baggrund for den berømte yogi Mahatma Gandhi’s ikkevolds-princip og yogiske levevej (Satyagraha), og den mystiske yogiske praksis ‘brahmacharya’, der mere populært er kendt idag som ‘tantra yoga’. Lær at leve som Gandhi og dyrke elskov som en tantrisk yogi! Alt sammen på modul 1 (12 uger).

På modul 2 lærer du at træne en muskel, der hos de fleste mennesker idag er den allersvageste. De fleste betragter det end ikke som en muskel eller noget der kan trænes: Opmærksomhedstræning og træning af din koncentrationsevne er nok en af den største tjenester du kan gøre dig selv. Uanset hvem du er og hvad du beskæftiger dig med, kan et veludviklet mental fokus og en forbedret hukommelse hjælpe dig enormt. Så velkommen til modulet, hvor du trænes i den yogiske teknik ‘Shambavi Mudra’, eller Shiva’s gestus. Samtidig guides du i den anden serie af dybdegående hatha yogastillinger, der kombineret med den yogiske energilære, gør at du kan aktivere dine kraftcentre med dit mentale fokus under udførslen af yogastillinger. Du undervises også i yogaens personlighedspsykologi, yoga for øjnene, kostvejledning og en af de mest kraftfulde kundalini yogateknikker, der findes (uddiyana bandha). Alt det og meget mere på modul 2 (12 uger), der allerede vil få dig til at føle dig som en ‘rigtig yogi’.

På modul 3 introduceres du til meditationsformen laya yoga. Laya yoga er en af de mest dybdegående former for meditation, mere populært kendt som ‘mantra meditation’ og er idag en af de mest udbredte meditationsformer. Den tager din forståelse og oplevelse af sindsro, nærvær og energetisk vibration til et helt nyt niveau. På modul 3 initieres du trin for trin ind i  laya yogaens hemmeligheder. Du modtager dit første mantra og træner sammen hver gang i yogaklassen. Udover dette vigtige kapitel ligges der i modul 3 vægt på yogisk helbredslære, udrensningsteknikker (kriya yoga) og diet. Du lærer at udføre korrekt den berømte tarmskylningsteknik (shanka prakshalana) og en ny serie af kraftfulde hatha yogastillinger guides og trænes i klassen. Du lærer blandt andet ardha matsyendrasana, der forbedrer hukommelsen og chakrasana (hjulet), som forbedrer dit energikredsløb. Og ikke mindst den svære, men særdeles effektive ‘maverulningsteknik’ kendt som nauli kriya.

Modul 4 tager din hatha yogatræning til næste niveau. En ny serie af yogastillinger (asanas) tilføjes alt det du allerede har lært. Du lære nu blandt andet yoga mudra, yogaens gestus og virasana (heltens stilling). Vi kigger på nuancerne og kombinationerne i træningsprogrammet med yogastillinger og fokus i kraftcentrene og der rundes ofte af med opmærksomhedstræning og laya yoga meditation. Du er sikkert allerede begyndt at praktisere derhjemme med dit egen favoritprogram af yogaøvelser. Det er ofte på modul 4 at du begynder at mærke dybe indre transformationsprocesser. Mange fortæller om kraftfulde energetiske oplevelser. Vores professionelle undervisere er derfor trænet i at guide dig dybere ind i oplevelsen af din yogapraksis og forstærke din opmærksomhed på de energetiske effekter. Modul 4 runder af med drømmeyoga (yoga nidra), som udover at have dybe terapeutiske effekter på vores fysiske og mentale helbred, er grundlaget for en række avancerede yogiske teknikker som ‘lucid dreaming’ og astral projektion.

Værd at Vide

Alting vibrerer

Den yogiske energilære bruges traditionelt i østerlandske læresystemer og helbredslære, til at komme i kontakt med din ‘indre kraft’ eller din Qi/Chi. Hvis “alting er energi”, som Einstein kom frem til (E=MC2), må dine tanker, følelser og selve din psykes substans også være en form for energi med en umålelig vibrationsfrekvens. I din grundtræning introduceres du til psykiske kraftcentre (chakras), meridianer (energibaner) og generel yogisk anatomilære. Sammenhængene forklares og det kan hjælpe dig til at træne og gradvist beherske dit sind, din krop og dit energisystem til noget nær perfektion.

Selvudviklingens Spiral

Selvudvikling er lidt ligesom en spiral trappe. Du møder de samme elementer på hvert niveau, men i en ny form. Balance for eksempel. På første niveau er fysisk balance et kriterie for at bevæge sig til næste niveau, hvor energetisk harmoni bringer dig videre til mental ro og følelsesmæssigt overskud, som igen kan føre til intellektuel og kreativ inspiration, og lede dig videre til intuitive oplevelser og åndelig selvindsigt.Det er meget mere kompliceret end det. Ofte er der en dynamisk udveksling niveauerne imellem. Det kan dog være en god vejledende illustration til at forstå, hvad der menes med at ‘gå dybere’ i sin yogiske træning. At bevæge sig fra kroppens overflade ind i psykens og kraftcentrenes dybder.

Åndelig Bjergbestigning

Vi oplever yoga, som en slags åndelig bjergbestigning. Du er bjergbestigeren. Din fremdrift på bjergets skråninger er de gradvise fremskridt i selvindsigt og beherskelse af din indre kraft. Intet er tilfældigt. Alt er energi. En sand yogi vil altid søge at beherske sin krop, såvel som sin mentale og emotionelle energi, for at bruge den til det mål han eller hun har sat sig for. På yogakurset udstyres du med det mest avancerede yogaudstyr og du lærer teknik fra erfarne ‘bjergbestigere’, så du med tiden kan klatre de mest fascinerende bjergtoppe. Vi kalder det nogle gange for advanced human technology. Realiseringen af vores naturlige indre potentiale.

Hvad kan jeg forvente af yogakurset hver uge?

 • Dybdegående yogapraksis og afspænding (ca. 90 min)
 • Grundig instruktion i nye yogastillinger
 • Korte inspirerende foredrag om yogisk livsfilosofi
 • Forståelse af yogisk psykologi, energilære og anatomi
 • Forbedret helbred, fysisk form og indre balance
 • Bedre kontakt og empati med andre mennesker
 • Dybere indsigt og forståelse af dig selv
 • Dyb sindsro, indre balance og mentalt overskud
 • At møde nye venner og blive del af et levende yoga community
 • Med tiden at blive en ‘rigtig urban yogi’

Hvordan foregår det?

Yogakurset skrider gradvist fremad og inkluderer følgende elementer:

 • HATHA YOGASTILLINGERNE (der gør kroppen smidig og samler prana i chakraerne)
 • ÅNDEDRÆTSTEKNIKKER (renser de energetiske kanaler i kroppen)
 • MEDITATIONSTEKNIKKER (stilner sindet, styrker dit fokus, mindfulness)
 • RENSELSESTEKNIKKER (renser kroppen og fjerner kilden til sygdomme)
 • MENTAL TRÆNING (fokus, hukommelse, sfærisk bevidsthed, evne til at være i nuet)
 • KOST OG DIÆT (bedre forbrænding, forbyggelse af sygdom, bedre energi omsætning i kroppen)
 • SPIRITUELLE INITIERINGER Initieringer i mere avancerede yogaformer såsom mahavidya yoga, svara yoga, laya yoga og tibetansk yoga.

YOGANØRD? LÆS HER OM:

Den Esoteriske Træningsform

“Esoterisk” kommer fra det græske ord esoterikos: ‘at vende sig mod det indre’. I yogatraditionen betyder det også ofte “folk med specialiseret viden eller særlig indsigt”. Din yogatræning hjælper dig således til gradvist at blive mere og mere opmærksom på din indre dimension, på dine følelser, tankeprocesser og på de dybere lag af din psyke. I den yogiske livsfilosofi refereres der ofte til en enestående og urørlig essens, som vi kan genskabe kontakt til, hvis denne proces følges dybt nok. Sjælen. Ren bevidsthed. Ekstatisk værensfølelse. Buddha-naturen. Det mystiske hjertecenter. En tilstand, som øjeblikkeligt forandrer vores selvindsigt og ledsages af en dyb regenerativ kraft og befriende lykkefølelse.

Det er denne inderliggørelse af dit fokus og kontemplation af din egen indre dimension, som er karakteristisk ved esoterisk yoga. I et normalt yogastudie kan opmærksomheden nemt komme til at dvæle ved kroppen, åndedrættet eller underviserens instruktion. I esoterisk yoga orienteres opmærksomheden indad og underviseren guider dig dybere og dybere ind i dig selv. Opmærksomheden dvæler på de bioenergetiske strømninger

og de psykiske kraftcentres aktivering (chakras). Der skabes en dyb opmærksomhed på forbindelsen mellem de ydre kropslige stillinger, åndedrættet og de indre processer gennem udviklingen af en gradvist stærkere evne til at beherske sindets bevægelser og fokusere på en bestemt proces. Og det er såmænd også i tråd med den urgamle definition af yoga fra mesteren Patanjali: yogaś citta-vṛtti-nirodhaḥ det vil sige, ‘yoga er sindets bevægelser bragt til ophør.”

Gennem kombinationen af bestemte kropslige stillinger og indre fokus på et bestemt psykisk kraftcenter, kan både din krop, dine følelser og dine tankeprocesser beherskes. Det er en umådelig kraftfuld træningsform, som kan hjælpe dig i din hverdag til øget kvalitet i din opmærksomhed, indføling med andre og indlevelsesevne i begivenheder og indre processer. Det er en meget afslappende og meditativ måde at dyrke yoga på. Den kan forbedre dine præstationer i alt fra projektledelse, kreative processer og studieteknik til menneskelig empati, nærhed og kontakt. Den kan endda over længere tids dedikeret daglig træning udvikle psykiske evner, som du før blot har oplevet glimtvis, såsom intuition, telepati, ekstase og dyb selvforståelse. Det kan åbne for selverkendelsens døre til indre dimensioner, du knap nok anede eksisterer.

Alt det praktiske du ikke fandt ovenfor…

 • Hvis du gerne vil tilmelde dig yogakurset skal du bare rulle ned og klikke på den betalingsløsning, der passer dig bedst. Hvis ikke teknologien funker, så… prøv igen :D, kom ind i receptionen eller ring/skriv til os, og vi finder en hurtig løsning. Vi har et superfancy og sikkert betalingssystem som hedder ‘Mindbody’ og det burde ikke tage mere end 5 minutter at tilmelde sig.
 •  Vi tilbyder gratis prøvetimer og introworkshops. En prøvetime er ikke det samme som en introworkshop, da du springer direkte ind på et igangværende hold. Så overvej hvad der passer dig bedst for at få indblik i kurset. Prøvetime er for de mere spontane og du ved ikke rigtig hvad du får. En introworkshop giver et mere grundigt indblik i hvad du kan forvente. Tilmeld dig nedenfor, skriv/ring til os eller henvend dig direkte i receptionen i vores åbningstider, hvis teknologien ikke funker.
 • Hvor længe er kurserne åbne? De nye yogakurser (se toppen af siden) er åbne for nye deltagere til og med marts 2020. Derefter er næste sæsonstart i september 2020. Så vi følger semesterplanen for universitetet og aftenskoler.
 • Som kursusdeltager kan komme på Natha så meget du har tid og lyst til. Når du har tilmeldt dig ét yogahold har du gratis adgang til de andre yogahold på samme niveau og derunder. Så når du er tilmeldt niveau 1, kan du også komme på de andre yogahold på niveau 1. Den eneste undtagelse er, hvis et hold er overbooket og der simpelthen ikke er plads til flere yogamåtter på gulvet.
 • Hvad skal jeg have på til yoga? Vi anbefaler, at du kommer til kurset iført komfortabelt, løstsiddende tøj, og at du ikke spiser senere end 2 timer inden kurset. Der er ingen grund til at medbringe en yogamåtte, da vi har masser yogamåtter til rådighed. Både bomulds – og gummimåtter.
 • Hvad med mit helbred? Hvis du har problemer med helbredet – så tal med yogalæreren ved ankomst til kurset, og han/hun vil vejlede dig, om der er nogen øvelser, der ikke er gode for dig. Hvis du har influenza eller anden smittebærende virus anbefaler vi, at du springer en kursusgang over, så ikke du smitter de andre. Men det er vel almindelig sund fornuft!
 • Vores undervisere er alle certificerede AIFYM yogalærere. Du kan læse mere om den uddannelse de har gennemgået på uddannelsessiderne. Som udgangspunkt har du én underviser på samme ugedag året rundt, men der kan selvfølgelig være enkelte gange, hvor der kommer en ‘stand in’ stunt-yogi, hvis underviseren er syg eller travl andetsteds.
 • Vi holder som udgangspunkt kun ferie tre gange om året. Juleferie, påskeferie og sommerferie. Juleferien er i 2019 fra 21. december – 5. januar 2020. Påskeferien er fra 9. – 13. april 2020.  Sommerferien er fra 1. august –  4. september 2020. Vi har som udgangspunkt åbent resten af årets helligdage.
 • I de sidste to uger af juli har vi et særligt udvidet sommerprogram med workshops, foredrag, åbne yogaklasser og community events, hvor du har mulighed for at møde folk fra den andre hold. Det er helt gratis for dig, hvis du går på et af vores kurser.
 • Udover de ugentlige yogakurser er der masser af andre arrangementer i løbet af sæsonen. Foredrag, workshops, ekstra hold, studiegrupper, retreats, festivaler osv. Næsten hver uge sker der noget du kan være med til. Du kan også vælge at melde dig som frivillig, da vi altid har brug for en ekstra hånd i receptionen, i køkkenet, til rengøring af yogasalene og til de store events.
 • Du kan altid spørge i receptionen eller andre der ser lidt mere erfarne ud end dig selv, hvis du har spørgsmål til hvordan alting fungerer på Natha. Vi er her sådan set for at hjælpe dig, også selvom vi nogle gange ser travle ud og løber rundt på gangene, som helt almindelige mennesker!