MERIDIAN YOGA ONLINE KURSUS

 

Om kurset:

Meridianer er de energi-baner, hvorigennem “energien” eller den “vitale livskraft” (der i Yoga kaldes ”prana” og i den Traditionelle Kinesiske medicin kaldes den ”chi” eller ”qi”), strømmer gennem kroppen.

Meridianerne er blevet studeret og brugt i Traditionel Kinesisk medicin (TCM) i årtusinder, til behandling af fysiske og emotionelle symptomer, til at booste immunforsvaret og til at forbedre funktionen af kroppens indre organer.

Der findes mange vidnesbyrd fra folk der fortæller, at de har været i stand til at helbrede lidelser med TCMs meridian system, som det ikke var lykkedes dem at få bugt med alene ved hjælp af vesterlandsk medicin.

Dette er muligt, fordi meridiansystemet er “integreret” eller “holistisk” og derfor bringer opmærksomhed på de dybere forbindelser mellem meridianer, energi, indre organer og emotioner. I stedet for kun at se på sygdomssymptomerne, giver meridiansystemet mulighed for, at vi kan finde og helbrede de dybere årsager.

Dette kursus kombinerer viden fra Yoga, zoneterapi og moderne Neurovidenskab for at skabe en holistisk forståelse for Meridiansystemet, der bruges i TCM, massage og naturlig healing.

Det forbløffende ved dette kursus er at Ananda (underviseren) ikke alene har dyrket yoga i meget lang tid, men også har en baggrundsuddannelse i som sygeplejerske. Hun er en af de få, som både har studeret den vesterlandske lægevidenskab og samtidig de ældgamle østerlandske traditioner. Hun har arbejdet med tantrisk massage og triggerpunkter i mange år og har derved fundet ud af hvordan det hele hænger sammen.

Kurset er en enorm fordel for enhver som arbejder med kroppen, om det er i massage eller kropsterapier, eller endda hvis det bare er for at behandle dig selv, så du bedre kan forstå hvordan du opnår balance i din egen krop. Du lærer, hvordan du kan forbinde informationer fra mange forskellige skoler og traditioner, – fra en, der virkelig har studeret og brugt dem selv.

– Eva

På dette kursus lærer du:

 • Forholdet mellem indre organer, meridianer, hormoner og emotioner
 • Hvordan “emotioner oplagres i kroppen” – især i de indre organer
 • Hvordan meridianer og indre organer påvirker humøret, energiniveauet og hormonsekretionen
 • Kroppens cyklus og rytmer, herunder hormonsekretion og hvornår på dagen de indre organer er overvejende aktive
 • Hvordan du bliver mere opmærksom på dine meridianer og indre organer
 • Hvordan du identificerer blokeringer i energien samt finder eventuelle hormonelle ubalancer
 • Hvordan du genopretter din sundhedstilstand, booster immunforsvaret og genvinder følelsesmæssig stabilitet med meridian yogaøvelser og akupressurpunkter

Jeg er forbløffet over hvor kraftig og direkte effekten er af disse teknikker, især når det er en kombination mellem akupressur, yoga og meditation.

Jeg synes det er fuldkommen magisk. Jeg kan helt tydeligt fornemme hvilke organer i kroppen, jeg er i kontakt med og der er så mange energistrømme som vågner til live.

Det vækker også i mig en høj grad af selvomsorg og taknemmelighed for kroppens funktioner. Jeg er kommet tættere på mine kroppe og jeg favner deres evner, det føles meget smukt og specielt.

Jeg har åbnet op for et nyt niveau af bevidstheden. Jeg ved meget mere nu, og det er jeg meget taknemmelig for. Det er et stærkt redskab, som jeg helt sikkert vil nyde godt af i fremtiden.

Tak for at du deler denne viden.

– Lena

 

Hvem henvender kurset sig til

Massage terapeuter og studerende

Lær om, hvordan energierne strømmer i kroppen og hvordan du kan arbejde med meridianerne, når du giver og modtager massage.

Du lærer, hvordan du kan observere effekten af massage på dine egne meridianbaner og emotioner og hvilke meridianer du skal arbejde med,  når du giver massage til andre.

Hvis du allerede dyrker Yoga

Find nye dybder og større effektivitet i din yogapraksis ved at få opmærksomhed på meridianerne og aktivere de indre organer.

Selv de helt enkle “opvarmningsøvelser” forstås på et dybere niveau.

Enhver som er interesseret i holistisk sundhed og naturlig healing

Traditionel kinesisk medicin (TCM) er rost for den effektive healing af sygdomme og almindelige lidelser.

Selv medicinsk uddannede og studerende kan drage stor fordel af at studere forbindelsen mellem gamle østerlandske traditioner og moderne vesterlandsk lægevidenskab.

Jeg øver mig i at blive bedre til selv at give tantriske massager. Når jeg får massage eller når jeg masserer en mere erfaren tantrisk massøse, falder snakken ofte på nadier eller meridianbaner. Så jeg ville gerne lære noget mere om dem.

Først troede jeg, at jeg bare var i gang med at lære om meridianbaner til gavn for organerne, men nu bruger jeg det også til at finde ud af hvilke organer, jeg skal arbejde med, både i Meridian Yoga og i Hatha Yoga.

Jeg kan godt lide, at der er betegnelser, der forbinder organer med følelser, lidelser, attituder osv. Og at jeg kan bruge alt dette i min praksis som massør.

– Brian

Kursets opbygning

Kurset varer i 10 uger, med en session på 1,5 time hver uge.

Hver kursusgang er opdelt i ca 50% teori og 50% praksis, med mulighed for ekstra tid til spørgsmål, hvis der er behov for det.

Teori

De første gange fokuserer vi på de grundlæggende begreber i Meridian Yoga:

 • Polaritetsprincippet (yin/yang) i Yoga og TCM

 • Prana / qi / chi og energiens strøm igennem kroppen

 • Meridian- og akupressurpunkter

 • “opvarmnings-” øvelser, til brug i Meridian Yoga praksis.

Derefter bliver der hver gang fokuseret på 2 meridianbaner, herunder:

 • De indre organer og følelser, som hver meridianbane styrer

 • Hvordan du kan vide, om du oplever en svag aktivering eller en blokering i en meridianbane (fysiske og emotionelle symptomer)

 • Akupressurpunkter på de pågældende meridianbaner

 • Meridian Yoga øvelser for at aktivere og harmonisere energiens strøm gennem hver af meridianbanerne

Praksis

Den praktiske del indbefatter:

 • Opvarmningsøvelser (fysisk og energetisk forberedelse af kroppen)
 • Akupressurpunkter og Yoga teknikker
 • Den Fuldkomne Yogiske afspænding for at få en afsluttende harmonisering af hele vores væsen
 • Meditationer for at blive opmærksom på vores specifikke meridianbaner og relaterede energier

Det Praktiske

Kurset afholdes ONLINE på Zoom.

Det er ikke nødvendigt med en partner, – alle de øvelser du får på kurset kan praktiseres alene.

Kurset forløber hver tirsdag fra den 9. marts til den 11. maj.

Kl 18.00-19.30

På følgende datoer:

9, 16, 23 marts

6, 13, 20, 27 april

4, 11 maj

Du modtager et Zoom link til kurset, så snart du har betalt.

Optagelse af holdundervisningen bliver sat til rådighed 1-2 dage efter hver gang, og man kan se dem i op til 1 uge efter at kurset slutter.

Du modtager også skriftligt kursusmateriale på PDF, samt den musik der bruges til de meditationer, vi laver på holdet

OM LÆREREN

Daniela Ananda har praktiseret Tantra og Yoga i næsten 3 årtier. Hun er en inspirerende yogalærer med stor erfaring. Hun er uddannet sygeplejerske og studerer ayurveda, esoterisk astrologi og taoism, så det passer fint til hendes motto: “Den bedste lærer er også samtidig den bedste elev og holder aldrig op med at lære.”

Ananda ser Natha som et fyrtårn for sjæle, der higer efter at opnå dybere selvforståelse og søger de perfekte redskaber til at fungere optimalt. Hendes største lykke er at hjælpe andre til at opleve det samme, som hun har opnået gennem vedholdende praksis.

Ananda er kendt for sin spontanitet og kreativitet i hendes tantriske arbejde, der hjælper folk til at opdage nye og overraskende løsninger på deres problemer. Hun er altid en kilde til boblende glæde og spontanitet, som stimulerer folk omkring hende. 

Tilmeld dig til kurset

Ansvarsfraskrivelse:

Dette kursus er IKKE en erstatning for at søge professionel lægehjælp, diagnose, behandling eller træning.

Hvis du oplever nogen form for helbredsproblemer, bør du altid gå til din egen læge.

FAQ

Har du brug for en partner? Er det bedre med en?

Nej, – alle øvelser i kurset praktiseres alene.

Får vi optagelser?

Ja, det er muligt at se optagelserne fra hver uges session efter 1 til 2 hverdage og indtil 1 uge efter at kurset er afsluttet.

Jeg har ikke mulighed for at deltage live, er det ok at jeg tilmelder mig og kun følger holdet på optagelserne?

Ja, du kan se optagelserne og følge med i dit eget tempo, indtil 1 uge efter at kurset er afsluttet.